Vastgoed in de metaverse of beleggen in real life stenen?

11 apr

Wat zijn voordelen van beleggen in de metaverse? Wat zijn voordelen van beleggen in vastgoed? Wat is indirect beleggen in vastgoed? Dat lees je hier.

Vastgoed in de metaverse of beleggen in real life stenen?

Vastgoed in de metaverse oftewel virtueel vastgoed verkopen, is sinds 2021 erg hip. De verkoop van virtueel vastgoed werd in dat jaar geschat op 500 miljoen dollar. Analisten zeggen dat dit cijfer in 2022 verdubbeld kan worden. Wat zijn de voordelen van beleggen in metaverse aandelen? Waarom beleg je liever in stenen? En wat is indirect beleggen? Dat lees je in dit artikel.

Een virtueel stuk land

In vastgoedland zijn er twee dingen belangrijk, dat is schaarste en locatie. Deze bepalen de waarde van vastgoed. Dit zijn juist de punten die niet van belang zijn in de metaverse. Bij beleggen in de metaverse draait het om het kopen en verkopen van een virtueel stuk land. Dit doe je met een unieke avatar. Door gebruik te maken van virtual reality kan je dit al vanuit je luie stoel doen. Klinkt ideaal, maar de spelregels zijn heel anders dan bij traditioneel vastgoed. Dus of jouw gekochte stuk land voor meer geld wordt verkocht, dat weet je pas op het moment dat er potentiƫle kopers zijn.

Beleggen in reallife stenen

Ook al is de huizenmarkt in waarde erg gestegen, in vastgoed beleggen is nooit een verkeerd idee. Het beschermt je tegen inflatie. Door inflatie wordt jouw geld op de bank minder waard. Stop je dat in stenen, dan beweegt het mee met de inflatie. Daarnaast zijn opbrengsten vanuit huur veel zekerder dan opbrengsten uit aandelen of crypto. Dat is een markt wat sterk reageert op de gebeurtenissen in de wereld. Vastgoed reageert daar minder op. Investeren in vastgoed is echt iets wat je op de lange termijn doet.

Indirect beleggen in vastgoed

Indirect beleggen in vastgoed doe je door aandelen te kopen van bedrijven die beleggen in vastgoed. Een partij die dat doet is Ferax Vastgoed. Zij kopen panden met kamers op, die verhuurd kunnen worden aan singles, starters of studenten. Jij kan meedoen met andere investeerders, door in Ferax te beleggen. Je verstrekt ze een lening en Ferax Vastgoed investeert dan jouw geld in die panden. Zo ben je een klein stukje eigenaar van het pand. Jouw rendement kan daardoor wel oplopen tot acht procent. Maar in tegenstelling tot direct beleggen, draag je niet de lasten. Ferax ontneemt je alle zorgen rondom het beleggen, aankopen van een pand, de financiering en het onderhoud.

Als je deze drie opties met elkaar vergelijkt is indirect beleggen het meest toegankelijk, je kunt namelijk al vanaf 1.000 euro meedoen. Wil je meer informatie over deze vorm van investeren in vastgoed? Ga dan naar de website www.feraxvastgoed.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *